Vill du komma i kontakt med mig får du gärna skick ett mail till infosnabelavesslernapunktse...:-)

fredag 30 november 2012


Hjärta JULEFRID


Inspirationen till detta smycket har jag fått från de traditionella julfirandet, med en önskan om att även dagens julaftnar ska kunna får lite av det lugn och den fridfullhet som vi så väl behöver. 


Halssmycke av silvertråd, ca 2,5cm högt. Kedjan är en kullänk, 40 eller 42cm lång. 
Inget hjärta är exakt lik ett annat, (precis som i verkligheten:-) eftersom jag formar varje hjärta på frihand.

Pris 870kr
(skickat +65kr)

UTLOTTNING
Just nu pågår en utlottning av ett hjärta julefrid på bloggen madeinpersbo.blogspot.se , vill du vara med i utlottningen går du in och lägger en kommentar där. Nu är jag ju inget datasnille...hade varit fint att lägga en länk till den sidan här, men så avancerad är jag visst inte än:-)

söndag 25 november 2012

I minnet finns att flyga

 Bär mig. 
Vill gå sönder i dina händer


Oxiderad silverring med äggskal från ringduva


onsdag 14 november 2012

För mina vingar små

Nu är ju inte detta en kattleksak egentligen... men jag kunde inte låta bli att använda denna bild i alla fall, på någon som hellre jagar inomhus än ute i regnet:-)









Prisexempel:
Halssmycke bur i oxiderat silver ca 4,5 hög med text för mina vingar små, på textilband.  4.500kr
Halssmycke (m kedja +130kr) eller 1st örhänge, silver ca 3,5cm med text inom, eller liknande 1.320kr/st

Jag har inte så många kvar av dessa smycken och kommer förmodligen inte göra några fler, maila mig gärna om du vill veta exakt vad som finns eller gå in på SG interiör i Trollhättan.


infosnabelavesslernapunktse

tisdag 13 november 2012

På lödbordet just nu...


Tre trollsländor ligger på lödbordet för sista omgången av vitkokning, snart klara och på väg ut i butik.
Och tre stycken små hjärtan, hjärtan på tråd ?, får lödda öglor (de var från början fyra men jag råkade visst smälta en ögla fullständigt när jag samtidigt skulle rådda med kameran:-))

måndag 12 november 2012


Min stjärna du är...



                                          Vem lyser upp din tillvaro, vem är stjärnan i ditt liv?


En liten brosch, i silver eller oxiderat silver. Sitter väldigt bra som ett litet blänk på tex ett kavajslag eller liknande. Stjärnan på bilden är oxiderad och ca 2cm i diameter.

Pris 295kr
(skickat +65kr)

infosnabelavesslernapunktse
Fliken OM JAG
(Jag ska villigt erkänna att jag är något teknikfientlig... jag förstår inte ens riktigt hur jag själv ska kunna gå in och titta under fliken "om jag", hmmm. Jag lägger ut texten här så länge tills jag lyckats klura ut hur jag ska dela med mig av min profil, eller vad det nu är...)


Vesslerna, [vɛʂlɛra] 
Är ett gårdsnamn och min plats på jorden. 
Namnet kommer ursprungligen från germanskans vessel och betyder källa.
Vesslerna var från början en utmark med ljunghedar, källsprång och mossmarker, hit ledde man sina djur på bete för att ge dem vatten. På 1800-talet köptes en markplätt loss av Anders med familj, ett hus och en ladugård uppfördes och marken togs i bruk. 
Detta är den korta versionen av hur jag och min familj hamnade här, 4 generationer senare.

Annika Bohlin (född Andersson),
Jag trivs som bäst när jag får arbeta med mina händer, oavsett om det gäller att arbeta som silversmed, gräva i trädgården, bygga med Lego eller bygga hus... Jag tycker om hela processen, att få fundera, konstruera och skapa. Ofta när jag står vid slipmaskinen, som egentligen är ett ganska monotont och skitigt arbete, slås jag av känslan av att det här är någonting jag borde göra oftare. Någonting förvandlas framför mig, någonting jag har i mina händer.

Jag har 9 års studier inom min yrkesutövning bakom mig, bla 5års högskolestudier på HDK vilken har gett mig en examen som Master of fine arts in applied arts and crafts

Alla smycken jag säljer arbetar jag med själv. Det är så jag vill ha det. Till vissa serier har jag tagit fram en modell och låter ett svenskt gjuteri gjuta upp ett halvfabrikat som jag sedan kan arbeta vidare med. Tex är det så barnsmyckena blir till. Att fila och slipa är liksom sådant som mina händer är bra på:-). Materialet är för det mesta 925 silver (inget nickel) men jag arbetar även i andra material.
Förutom de smyckeserierna jag tar fram och tillverkar arbetar jag också med smyckekonst,  smycken som mer är bärare av tankar än vad de är till för att bäras, samt med uppdrag, tex från Högskolan Väst.

Att beställa,
För dig som bor runt Trollhättan är enklaste sättet att beställa och hämta genom SG Interiör, Storgatan 38. Finns du i övriga landet tar jag gärna emot din beställning via mail och skickar den med postförskott, vilket för närvarande kostar 65kr extra, det är en lite säkrare postgång och en trygghet för både dig och mig. Betalar gör du alltså då du hämtar ut paketet.
Skulle du inte vara nöjd gäller konsumentköplagen, eftersom jag är företagare.

Leveranstiden är ca 3v för de smycken jag tar fram i serier eller har på lager. För julklappar gäller lucia som absolut sista beställningsdag, för att de ska hinna komma fram i tid. Med reservation för akut material eller tidsbrist men då får du veta detta i god tid innan. 
Leveranstider för förlovning och vigselringar är ca 3-6månader, beroende på materialval och utformning, maila mig gärna om du funderar över någonting.
Tyvärr kan jag i dagsläget inte ta fram enstaka kundbeställningar utanför de modeller jag normalt arbetar med. 

Allt gott!
Annika

infosnabelavesslernapunktse


lördag 10 november 2012

                     Allt att minnas
   Ett minne, kanske glömt, att bära med sig. En påminnelse om att vi alltid är en del av vår historia.

Detta smycke i silver eller delvis oxiderat silver, är gjort som en liten kopia av de traditionella svarta ramarna våra släktfotografier vanligtvis sitter i. 
Dessa ramar är tomma, och visar när vi bär dem en del av oss själva. En liten del, som vi är en liten del i vår släkthistoria. 
Om man vill kan man istället montera ett foto i den tomma öppningen. Kanske något du vill visa att du minns eller något du för alltid vill minnas.

Pris 1.450kr inkl. 40 eller 42cm kullkedja. (skickat +65kr)

Infosnabelavesslernapunktse

fredag 9 november 2012

Barnsmycken / dopsmycken i silver, kan så klart även användas av vuxna, med eller utan text, namn, datum eller vad du vill...

All text jag skriver på framsidan av barnsmyckena är lite hoppig och ojämn, så där lite barnsligt hopp-busig typ. 
(Bilden jag hade tillgänglig just nu är inte precis den bästa, vill du ha bättre upplösning kan du maila mig så skickar jag en till dig.) 

Bilsmycket har matt yta samt oxiderade detaljer och kedja. Namn kan fås som tillval, med 1mm bokstavshöjd.
Hjärtat är blankt med text: GULL UNGE eller MYS PYS som standard. Eget namn kan fås som tillval, med bokstavshöjd 1, 1,5 eller 2mm beroende på antal tecken i namnet, vilket som snyggast får plats helt enkelt. MAJA på bilden är skrivet med 2mm bokstäver.
Stjärnan har matt yta med texten LITTLE ("little star"), FUTURE ("future star" då alltså:-) eller utan text. Eget namn kan fås som tillval med 1 eller 1,5mm bokstavshöjd. LITTLE på bilden är skrivet med 1mm bokstäver.

Priset är 420kr/st 
Om du vill ha paketet skickat till dig tillkommer 65kr i postförskott. 

Tillval:
Alla barnsmyckena levereras i ask och med 34cm lång pansarlänk, vill du istället ha vuxenkedja kan jag byta till en kullänk i storlek 40 eller 42cm för ett pristillägg på 95kr.

Eget namn kan fås på framsidan av alla smyckena för 70kr. 

Det går även att få tex ett datum på baksidan av bilen och hjärtat för 100kr.

Trevlig huvudräkning... eller nått:-)

lördag 3 november 2012

Det börjar närma sig jul...

Jaa, jag tänker verkligen låta den känslan överskölja mig redan nu. I flera år har jag tyckt att jag ska vänta med att gotta ner mig i julkänslan till i december, eller i alla fall sent i november. Och sedan är plötsligt allt över, och jag undrar vad som hände, hur kunde december gå så fort, vart tog julen vägen...

Nu ligger redan julvaxduken på köksbordet och lyser vackert röd mot mig och en kopp kaffe och jag längtar efter att sätta igång med julklappstillverkningen i min alldeles egna tomteverkstad:-)